Vesti

Vladan Đukić obišao grad sa štićenicima Prihvatilišta

BeoInfo 30.09.2009.

« prethodna - sledeća »

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić obišao je danas grad sa štićenicima Prihvatilišta za decu i omladinu u „otvorenom autobusu”. Zahvaljujući saradnji Turističke organizacije Beograda i „BS Tursa”, četrnaestoro dece iz ovog prihvatilišta imalo je priliku da tokom ture pod nazivom „Zato što volim Beograd” upoznaju znamenitosti svog grada.

– Današnja vožnja siti busom nastavak je kontinuiranih aktivnosti koje organizujemo za ovu decu. Grad je inicirao preuzimanje osnivačkih prava nad Prihvatilištem za decu i omladinu, kada ćemo napraviti i idejni projekat za izgradnju kompletnog objekta. Ova deca su se našla u nezavidnoj situaciji i grad je u obavezi da im pomogne da postanu korisni članovi našeg društva – rekao je Vladan Đukić.

Danijela Stajković, rukovodilac prihvatilišta i prihvatne stanice u Bulevaru oslobođenja 219, istakla je da grad već godinama ovu decu, koja su često zapostavljena i na ulici, socijalizuje na najbolji mogući način, uključujući ih u raznovrsne programe u ustanovama kulture i na sportskim terenima.

U današnjem obilasku bili su i predstavnici Turističke organizacije Beograda i „BS Tursa”, koji je za decu obezbedio prigodne poklone.