Vesti

Pokloni za decu u Prihvatilištu na Voždovcu

Beoinfo, 06.07.2009.

« prethodna - sledeća »

Član Gradskog veća Goran Kreclović posetio je danas decu iz Prihvatilišta u Bulevaru oslobođenja na Voždovcu i upoznao se s načinom na koji se ona privremeno zbrinjavaju. Tom prilikom uručio im je poklone i propusnice za takmičenja na Univerzijadi.

– Došli smo da se vidimo s decom i da ih obradujemo poklonima, među kojima su i propusnice za Univerzijadu. Propusnice su univerzalne, deca će moći da ih daju drugima iz Prihvatilišta kada ih iskoriste za ulazak na sportska borilišta. Takođe, dobiće priliku da posete muzeje, izložbene prostore i razne kulturne manifestacije – rekao je Goran Kreclović.

Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta, izrazila je zadovoljstvo zbog ove posete i istakla da sva deca vole da u nečemu učestvuju, da se raduju poklonima i saznanju da neko kontinuirano brine o njima.

– Kroz Prihvatilište godišnje prođe između 600 i 700 dece. U našoj ustanovi trenutno boravi  njih sedamnaestoro,  uzrasta od sedam do 18 godina. Ta deca su iz različitih razloga napustila svoj dom i pripadaju različitim  ugroženim kategorijama, od onih bez roditeljskog staranja ili s lošim roditeljskim staranjem, preko žrtava trgovine ljudima, do žrtava nasilja u porodici – rekla je Danijela Stajkovac.

Goran Kreclović kazao je da će grad inicirati formiranje sportskih ekipa u Prihvatilištu, te da je Gradsko veće animiralo privrednike, koji će se finansijskom pomoći uključiti u ovu akciju. Kruna takmičenja je odlazak pobedničkog fudbalskog tima u Englesku, na meč ekipa „Premijer lige”. Kreclović je dodao da će grad u kontinuitetu inicirati akcije poput ove.

Za kratko vreme mališani iz Prihvatilišta napravili su poklon za člana Gradskog veća – rukom iscrtanu zahvalnicu, za koju je Kreclović rekao da će moći da je vide uramljenu iznad njegovog kancelarijskog stola kada mu budu došli u uzvratnu posetu.

– Namera grada je da ovu decu uključi u što više aktivnosti, kako bi jednog dana mogla da nađu svoje životno opredeljenje. Uskoro ćemo organizovati susrete dece s predstavnicima raznih ustanova, pozvaćemo umetnike da ih posete, što će biti prilika za razgovore u naširem dijapazonu tema – rekao je za Beoinfo Goran Kreclović.