Vesti

Laptop od Deda Mraza

Danas, 21.12.2010.

« prethodna - sledeća »

Novogodišnji i božićni praznici već su stigli u Dečju kliniku u Tiršovoj, u specijalizovani vrtić „Venčić“ i u Prihvatilište za decu bez roditeljskog staranja, gde su juče gradski čelnici, zajedno sa decom, kitili jelke i doneli im slatkiše.

U toku nedelje biće ukrašene i jelke u Institutu za majku i dete, na dečjim odeljenjima u KBC Zemun, KBC Zvezdara i KBC „Dragiša mišović“, kao i u Sigurnoj kući i u Dnevnom centru za decu ulice. Za prazničnu atmosferu bili su zaduženi članovi gradskog veća, Nada Dumić, Jovana Mehandžić i Darko Božić, kao i sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić, koja je podsetila da je na bolničkom lečenju trenutno 1.100 najmlađih Beograđana.

Gradski celnici u Prihvatilistu

- Novoj godini se najmlađi uvek najviše raduju i ovo je jedan mali gest pažnje članova gradskog veća prema deca kojoj je podrška i ljubav najpotrebnija. Mi ćemo narednih dana obići sve dečje bolnice i zajedno sa decom okititi jelke sa željom da im 2011. godina, donese pre svega zdravlje i bezbrižno detinjstvo - izjavila je Nada Dumić.

- Predstoje nam novogodišnji i božićni praznici i ovo je naš mali znak pažnje prema deci koja, nažalost, neće biti u prilici da praznik provedu u krugu svojih porodica. Grad Beograd je ove godine donirao jelke, ukrase i slatkiše i na ovaj način želimo da im pokažemo da brinemo za njih – rekla je Jovana Mehandžić.

Gradski čelnici su novogodišnjim dekoracijama ulepšali i Prihvatilište za decu u Beogradu, koje godišnje zbrine i do 600 dece i mladih iz cele Srbije, uzrasta od 7 do 18 godina.

U svim ustanovama deca su imala različite „zahteve“ od Deda Mraza, a osmogodišnja Anđela se sa gradskom sekretarkom dogovorila da joj Deda Mraz isporuči dečji laptop, a potom im je izrecitovala pesmicu. Deca, koja se nalaze na bolničkom lečenju u Tiršovoj, zajedno su sa vaspitačicom Vesnom pripremila priredbu za svoje goste.