Vesti

Beogradsko dramsko pozorište i Fond "Ana i Vlada Divac"
donirali 200.000 dinara

29.03.2011.

« prethodna - sledeća »

Beogradsko dramsko poyoristeBeogradsko dramsko pozorište u saradnji sa Fondom „Ana i Vlade Divac“ priključilo se akciji „Pobedi za decu Prihvatilišta“.

U  okviru tradicionalnog meseca humanosti Beogradskog dramskog pozorišta izvedena je hit predstava "Ne igraj na Engleze" Vladimira Đurđevića, u režiji Staše Koprivice, čiji je prihod od 200.000 dinara doniran deci Prihvatilišta.

Komediju o tri najbolja prijatelja izveli su po 100. jubilarni put Marko Živić, Ivan Tomić i Daniel Sič.

Fodacija Divac Fond „Ana i Vlade Divac“ (HOD) osnovan je sa ciljem da obezbedi finansijske, materijalne i druge resurse za zadovoljene fizičkih, socijalnih i drugih potreba izbeglih, interno raseljenih i nezbrinutih lica, bez obzira na njihovu nacionalnu, rasnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Fond „Ana i Vlade Divac“ (HOD) je 2007. godine pokrenuo akciju „Možeš i Ti“, u partnerstvu sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije i UNHCR-om. Uz pomoć brojnih partnera, kompanija i građana, i njihovih donacija, do sada su prikupljena sredstva za trajno rešenje stambenog pitanja za preko 200 porodica koje su više od decenije živele u kolektivnim centrima širom Srbije.