Vesti

Održana manifestacija "Ruka u ruci - deca u porodici"

Studio B, 07.06.2012.

 

« prethodna - sledeća »

Povodom Svetskog dana porodice, danas je na sportskim terenima Zavoda za vaspitanje dece i omladine održana manifestacija ,,Ruka u ruci - deca u porodici", u organizaciji Prihvatilišta za decu i omladinu.

Tim povodom za decu su upriličene tradicionalne „Igre bez granica", koje su svečano otvorili Vladan Đukić, sekretar za socijalnu zaštitu, i Darko Božić, član Gradskog veća.

- Grad Beograd se trudi da svoj deci koja su se našla u nezavidnoj situaciji i bez uticaja svoje volje, a borave u Prihvatilištu, omogući normalne uslove za život dok im se ne obezbedi smeštaj u hraniteljskim porodicama. Ovde je deci omogućeno da se normalno razvijaju i postanu korisni članovi našeg društva - istakao je Đukić i čestitao svim sugrađanima Svetski dan porodice. On je takođe zahvalio svim odgovornim kompanijama i pojedincima, koji već dve godine podržavaju akciju „Pobedi za decu Prihvatilišta" i nagovestio da je u planu iznalaženje novog prostora, kako bi se kapacitet Prihvatilišta povećao sa sadašnjih 16 na 30 kreveta.

Sa decom se danas družio i Aca Kovačević, gradski sekretar za sport i omladinu, kao i predstavnici Hitne pomoći, javno komunalnih preduzeća „Parking servis", „Zelenilo - Beograd", Interventne brigade 92, Vatrogasne jedinice, Komunalne policije, zdravstvenih institucija i Policijske akademije, koji su mališane upoznali sa svojim profesijama.

U takmičarskom delu „Igara bez granica" učestvovala su deca beogradskih vrtića, osnovnih i srednjih škola, studenti, mladi iz institucija socijalne zaštite, prijatelji iz nevladinog i državnog sektora, opština, sportskih udruženja i saveza.

- Današnja akcija je prilika da još jednom izbrišemo razlike između naše dece iz Prihvatilišta i dece koja žive u svojim matičnim porodicama, a to je najbolje učiniti kroz igru i sport - kazala je Danijela Stajković, rukovodilac ove ustanove.

Među javnim ličnostima koje podržavaju rad ove ustanove je i pevačica Tijana Dapčević, koja živi u komšiluku, tako da je čest gost Prihvatilišta, kao i Peđolino koji je vodio današnji program.