Vesti

Zvezdini fudbaleri posetili Prihvatilište za decu

Studio B, 13.01.2012.

« prethodna - sledeća »

Prvotimci Crvene zvezdeFudbaleri Crvene zvezde i članica Gradskog veća Nataša Milošević posetili su Prihvatilište za decu i omladinu u sastavu Zavoda za vaspitanje dece i omladine.

Prilikom posete prvotimci Fudbalskog kluba „Crvena zvezda", su štićenicima ove ustanove poklonili dresove sa logom svog sportskog kluba.

 

- Prihvatilište je jedna od najznačajnijih ustanova socijalne zaštite zato što prva u sistemu zbrinjava decu koja se nađu u situaciji rizika i neophodna im je urgentna socijalna zaštita. Budući da je potreban veći prostor za njihov smeštaj, Prihvatilište je 2010. godine pokrenulo projekat za pružanje podrške deci koja dolaze u ovu ustanovu, a cilj je prikupljanje sredstava neophodnih za renoviranje i adaptiranje prostora u kom se Prihvatilište nalazi. Grad će nastojati da nađe prostor koji će odgovarati potrebama Prihvatilišta i specifičnostima tretmana Prihvatilišta i Prihvatne stanice i da se svi zajednički izborimo da ovi mališani kvalitetnije i sretnije odrastaju - rekla je Nataša Milošević.

Marko Nikolovski iz FD „Crvena zvezda" najavio je da će ovo sportsko društvo nastaviti da učestvuje u akcijama koje pokreće grad Beograd.

Prihvatilište za decu i omladinu je jedina ustanova ovog tipa u Beogradu koja pored beogradske prima i decu i omladinu iz drugih krajeva Srbije. Pored prihvata i kratkotrajnog smeštaja dece i omladine zatečene u skitnji i prosjačenju, ova ustanova zbrinjava maloletnike i u drugim slučajevima koji iziskuju hitan smeštaj.