Vesti

Pisci pravili sendviče za decu iz Prihvatilišta

Blic, 11.05.2012

« prethodna - sledeća »

Izdavačka kuća "Laguna" organizovala je humanitarno takmičenje i promociju novih knjiga svojih najpoznatijih autora Simonide Milojković, autorke popularne “Grabljivice”, Natalije Dević “Sve je to ljubav: 100 najčešćih muških laži" i gitariste Riblje čorbe, Miše Aleksića autobiografiju “Uživo”.

Da ih čitaoci vole i da podržavaju ovu humanitarnu akciju pokazala je gužva koja se okupila i bodrila takmičenje. Pisci su bili oduševljeni što su dobili priliku da se druže i na poseban način pomognu onima kojima je to najviše potrebno.

- Imali smo priliku da uradimo nešto humano i skrenemo pažnju na decu iz prihvatilištva. Oni žive u teškim uslovima i jako su zahvalni na svakoj vrsti pomoći i pažnje. Mislim da ništa nije vrednije nego izazvati osmeh na njihovim licima - izjavila je Simonida Milojković i dodala da je oduševljena poklonom koji je dobila od njih.

Mališani su se piscima zahvalili na pažnji crtežima koje su sami napravili i na kojima su kroz par nacrtanih reči rekli šta ova pomoć znači za njih: "ljubav, pažnja i briga".