Vesti

Renato Balestra, Atlas Group i modna agencija "Fabrika" za decu Prihvatilišta

Mondo, 09.03.2013.

« prethodna - sledeća »

Italijanski modni dizajner Renato Balestra koji oblači mnoge poznate ličnosti širom sveta, princeze i kraljice, za Beograđanke kaže da su ženstvene i ponosne. U srpskoj prestonici je prikazao modele kojma je zatvorio Nedelju mode u Rimu.

Čuveni italijanski modni dizajner u Beograd je ponovo došao iz humanitarnih razloga. Pre tri godine učestvovao je na modnoj reviji u Belom dvoru, povodom prikupljanja sredstava za borbu protiv raka dojke. Sada je cilj da se pomogne deci iz beogradskog Prihvatilišta.

Osmeh na licu nakon revije bio je i na licu Vesne Mandić, vlasnice modne agencije "Fabrika", koja je zajedno sa Atlas grupom, organizovala akciju za prikupljanje sredstava za beogradsko Prihvatilište.

"Ovo je druga revija s tim ciljem. Prva je bila u decembru 2012, i bilo je veoma uspešno. I sada sam zadovoljna - samo večeras smo prikupili što u novcu, što u robi, više od 25.000 evra za pomoć Prihvatilištu, a to je, za današnja vremena fascinantna suma. I ne samo to, važno je i da smo probudili svest javnosti u Beogradu u vezi sa decom kojoj treba pomoć, a za koje mnogi nisu do pre dva meseca ni znali da postoje. I ovo nije kraj. Sada očekujemo da će im se omogućiti i veći prostor kako bi moglo da se smesti više kreveta i više dece“, kaže za MONDO Vesna Mandić i dodaje da se još jednom pokazalo da što su događaji glamurozniji, to su humanitarni prilozi veći.

"Zato se ovde ne zaustavljamo. Nastavićemo da na ovaj i slične načine, pomažemo najmlađim i najugroženijim stanovnicima Beograda."