Vesti

Gradonačelnik uručio paketiće za decu iz Prihvatilišta

Studio B, 18.12.2015.

« prethodna - sledeća »

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je paketiće sa sportskom opremom firme "Sportvision" deci u Prihvatilištu za decu. Gradonačelnik je rekao da će novo Prihvatilište, koje će biti adekvatno za boravak dece, biti otvoreno na proleće sledeće godine.

- Već 17 godina deca su u delu zgrade koji nije primeren za njih, a na proleće sledeće godine će, prvi put nakon 1998, imati adekvatan prostor za boravak. To je odgovorna socijalna politika Grada Beograda koja je usmerena prema onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. U pitanju su deca koja ne mogu i ne umeju sama, a mi smo tu da im pomognemo - istakao je Siniša Mali.

On je naglasio da su današnji pokloni deci vratili osmeh na lice i ulepšali im novogodišnje praznike. Gradonačelnik je zahvalio kompaniji „Sport Vision" na donaciji kompleta trenerki i patika, kao i na socijalno odgovornom ponašanju.

Rukovodilac Prihvatilišta za decu Danijela Stajković zahvalila je Gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu na ovakvoj pažnji. Kako je dodala, ovo je posle mnogo godina prvi put da pred praznike gradonačelnik dođe sa poklonima i posveti deci pažnju i da im „ono čemu se deca najviše raduju, a to su pokloni".

- Kada neko osnuje ovakvu ustanovu i kaže da treba da brinete o deci, a onda tokom godine ne brine o vama, tužan je osećaj. Grad vodi računa o prihvatilištu koje zbrinjava najugroženije kategorije, brine o deci, kao i o njihovim potrebama, ali se i raduje zajedno sa njima. Deca prepoznaju pažnju i tada zaborave na svoju tugu - naglasila je Danijela Stajković.