Vesti

Radost i tuga u prihvatilištu u susret Uskrsu

RTS, 09.04.2015.

« prethodna - sledeća »

Svi koji žele da pomognu deci iz prihvatilišta mogu da donesu jaja, boje za farbanje, sličice danas do 20 sati u ulicu Bulevar oslobođenja broj 219.
U ovom prihvatilištu mnogo toga nedostaje, ali ne i dobra volja dece i vaspitača da se u jako lošim uslovima obeleži Uskrs.

Rukovodilac Prihvatilišta za decu Danijela Stajković kaže da će u prihvatilištu, kao i za svaki praznik, i u nedelju na Uskrs biti veselo i da su spremni da dočekaju sve ljude dobre volje koji žele da posete decu.
U prihvatilištu se godišnje zbrine oko 600 dece uzrasta od sedam do 18 godina. U ovom trenutku ih je oko 30.

"Prihvatilište je ustanova koja 24 sata zbrinjava decu, međutim, postoji jedna lista čekanja dece koja bi htela da budu smeštane baš u ovoj ustanovi. Ovo je privremeni smeštaj i deca se trude da odu u neki bolji smeštaj", navela je Stajkovićeva.

Prema njenim rečima, najveći problem je nedostatak kapaciteta i prostora, imaju 16 kreveta na 250 metara kvadratnih, deca nemaju mogućnot da se osame, ali energija svih njih, kao i zaposlenih pomaže da se svi problemi prevaziđu.

Zaposleni u prihvatilištu godinama ukazuju na to da objekat nema uslova, da je ruiniran i da je sve dotrajalo.

Ovo je poslednji Uskrs da će deca iz prihvatilišta provesti u ovom prostoru s obzirom na to da je grad pronašao novu lokaciju i prihvatilište će imati sada 1.000 metar kvadradnih na raspolaganju, najavila je Stajkovićeva.